Søg
Close this search box.

Havemøbler

De antikke franske havemøbler – de gamle franske caféborde og stole, havesæt i bambus eller jern, havebænke og stole. Alt sammen kan det noget særligt, når man skal indrette ens uderum. Om det er til den lille café, der ønsker at være autentisk og have det rigtigt gamle og ægte franske interiør, eller om det er til dig privat til dit uderum, så kan de her autentisk gamle franske havemøbler noget ganske særligt.

I Frankrig leves meget af livet på caféerne og restauranterne, men også hjemme i deres egne haver. Der er derfor også en lang og stolt tradition for at producere smukke franske havemøbler. Af de helt store designere kan nævnes ARRAS og TOLIX. Der findes dog også mange små producenter, der har lavet de fineste møbler til deres lokale kunder, og derfor finder vi ind i mellem de helt særlige borde, hvor der er støbt særlige navne på enten den familien, der i sin tid købte bordet eller den café. Og nogle gange er det smeden eget navn og logo.

Du kan finde de helt rigtige ting her hos Bellevue Vintage og alt er særligt udvalgt af os selv til at give uderummet sjæl og personlighed. Vi finder alle vores franske havemøbler på vores indkøbsture i Frankrig.

Bellevue Vintage

Hvad kendetegner franske havemøbler?

Franske havemøbler kan defineres på flere forskellige måder. Men det, som kendetegner dem bedst, er nok deres smukke og unikke design. De fleste af disse møbler er lavet af jern eller træ. Du kan dog også finde en del hynder eller lignende, som kendetegner den franske stil.

Historien bag franske havemøbler

Historien bag franske havemøbler strækker sig helt tilbage til 1500-tallet, hvor havearbejde begyndte at blive mere udbredt blandt den almindelige befolkning. I starten blev havedesign ofte betragtet som en del af arkitekturen, men med tiden udviklede det sig til et selvstændigt fagområde. I 1700-tallet oplevede fransk havedesign sin første store guldalder, da flere berømte havearkitekter dukkede op på scenen.

Denne periode var især præget af rokokostilen, som blev meget udbredt i Europa i løbet af 1700-tallet. I 1800-tallet fulgte nogle andre stilarter trop, såsom empirestilen og senere jugendstilen. Det var dog først i slutningen af 1900-tallet, at fransk havedesign for alvor tog fart igen efter en lang periode med stilstand. I dag er der rigtig mange forskellige stilarter inden for fransk havedesign, så det burde være muligt for enhver at finde noget, der falder i din smag.

Hvordan vælger man de rigtige franske havemøbler

Når du skal købe franske havemøbler, er der et par ting, du bør være opmærksom på. For det første skal du overveje, hvilken stil møblerne skal have. Skal møblerne matche resten af dine havemøbler? Eller vil du have noget helt unikt? For det andet er det vigtigt at tage højde for materialerne.

Du finder franske havemøbler produceret i jern, træ eller plast. Det er også vigtigt at huske på, at havemøbler i jern kan ruste, så hvis du ikke har lyst til at bruge tid på at vedligeholde dine møbler, så bør du overveje et andet materiale.

Havemøbler der skaber hygge og atmosfære

Der er mange forskellige typer af franske havemøbler, men nogle af de mest populære er lavet af træ. Disse møbler er ofte smukt udformede og giver enhver have et eksklusivt look. Hos Bellevue Vintage tager vi selv til Frankrig og finder smukke og unikke møbler, som helt sikkert vil pryde din have og skabe en fantastisk atmosfære, der vil gøre indtryk på dine gæster. Hos finder du udelukkende franske og antikke møbler, og vi hjælper dig gerne med gode råd om, hvilke møbler der vil passe bedst til din have.

Tips og tricks til vedligeholdelse af franske havemøbler:

  • Det er vigtigt at vedligeholde dine franske havemøbler, hvis du vil have dem til at se pæne ud og holde sig i god stand. Her er nogle tips til, hvordan du kan gøre det:
  • Brug en fugtig klud til at tørre støvet af jernet. Dette vil forhindre, at støvet sætter sig fast og begynder at ruste møblerne.
  • Hvis møblerne begynder at blive rustne, kan du bruge en mild syrefri rustfjerner til at fjerne den øverste del af rusten. Derefter skal du bruge en pensel eller klud til at polere jernet med vaselineolie eller WD-40 for at beskytte det mod yderligere rustdannelse.

 

Hvis dine franske havemøbler er produceret i træ, bør du give dem et lag med træbeskyttelse hvert år for at forlænge deres levetid. Ved at bruge træbeskyttelse giver du dine franske havemøbler den bedst mulige vedligeholdelse.

Du kan købe dine franske havemøbler hos os

Her på siden finder du det udvalg, som vi lige i tiden forhandler. Vi anbefaler dig at holde øje med webshoppen, da vi løbende tilføjer nye møbler i vores sortiment. Du finder i udvalget her på siden også et udvalg af antikt service til bordet, så du kan pynte et fint bord med antikke glas, kopper og tallerkner.