Willy Guhl design

Have ting fra designeren Willy Guhl.
Schweizisk født og pioner indenfor det industrielle design og en del af Neo-funktionalismen.
Willy Guhl har gennem sine 89 år designet nogle af de flotteste og mest nyskabende designs indenfor havekunst. Født i 1915 og uddannet møbelsnedker i 1939. Willy Guhl var den første der efter anden verdenskrig brugte scobalit til en skalstol og glasfiber til en bænk. Dette banebrydende valg af materialer og hans lige så banebrydende design fik Eternit AG til at bede ham designe plantekrukker. Han hjælper også i efterkrigstiden med at designe billige og nemme måder at bygge sociale boliger på. Efter hans bekendtskab med en fibercement fremstillede eternit, fascineres han af dets slidstærkhed og går i gang med at udforske nye sideformer i 1954 bliver det til hans legendariske LOOP chaise, som året efter vinder flere internationale priser. Helt frem til hans død i 2004 er Willy Guhl aktiv og hans sidste design bliver bordet PERREUSE fra 2002.

“I centrum for mit design sætter jeg mennesket og deres levekrav” Willy Guhl. Nogle af de kendteste af hans designs er LOOP chair, Diabolo, Globe chaise, Mouchoir planter og Marmite planter som vi kærligt kalder jydepotten.

Bellevue Vintage

Bellevue Vintage – en lille bid af Frankrig. Her finder du det autentiske, det gamle og det ægte franske til din indretning. Med en kæmpe kærlighed til Frankrig, kulturen, sproget, landet – finder vi alle vores ting på vores indkøbsture i Frankrig. Vi vælger alle vores varer med hjertet og elsker at finde nye fantastiske autentiske franske ting, få deres historier og mærke hvordan de har levet et langt liv inden vi nu har kastet vores kærlighed over dem. Vi kommer rundt i hele Frankrig på vores turer og da Frankrig er så stort et land med forskellige traditioner, gør det at vi har et bredt udvalgt at de franske ting i vores butik. Vi har selv kastet vores kærlighed over det centrale Frankrig, der er et utroligt naturskønt område uden store motorveje og med naturhegn og bugtet smukt landskab, små floder og skove. Herfra drager vi så ud i resten af Frankrig for at finde tingene til jer. Vi har en særlig kærlighed til franske Original Plakater og de franske kaffeskåle – bolskåle og I kan derfor altid finde et helt særligt udvalg af dem i vores butik. Med særligt øje for det særlige og specielle, udvælger vi de fantastiske fund vi har i butikken og her i shoppen. I finder vores fysiske butik i Skagen – Sct. Laurentiivej 22, 9990 Skagen. Vi har til huse i den gamle smukke Skagen Station der er tegnet af Thomas Arboe og senere udvidet Ulrik Plesner og her byder vi jer velkommen indenfor i vores lille fine bid af det Frankrig vi selv elsker så højt. Husk at følge os på Bellevue Vintage – Skagen på Facebook og på Bellevue Vintage på Instagram – Vi lægger dagligt billeder op fra vores flotte butik i Skagen og fra vores ture i Frankrig. De bedste hilsner Belle journée à vous tous Mikkel og Katerina