FRANSK DESIGN BELYSNING FRA BELLEVUE VINTAGE - HOVEDKATEGORI

FRANSK DESIGN BELYSNING

Alle har vi brug for lys – både i privaten og på arbejde. Lys er en nødvendighed, så hvorfor ikke vælge smuk fransk design belysning, det særlige, det specielle, det unikke lys.

Du finder fransk design der spænder fra de antikke franske prisme og krystal lysekroner til de rå Jieldé indutrilamper, videre over til de unikke og særlige Holophane gadelamper fra Paris. Du finder også fantastiske italienske, tyske, spanske, hollandske og belgiske lamper, da vi mener at godt lys kommer mange steder fra. Og i perioden 1920-1960 er der virkelig blevet lavet nogle helt vidunderlige designlamper i Europa. Du finder krystal lamper, keramik lamper, industrielle lamper, finurlige og sjove lamper. Store og små, farvede og i forskellige materialer. Alle kan de noget helt særligt og alle giver de et smukt lys.

Hos Bellevue Vintage finder du et helt særligt udvalg af lys, som vi har nøje udvalgt for dets design, dets sjæl, dets historie og for dets lys. Og som du ikke lige finder andre steder. 

NÅR FRANSK DESIGN BELYSNING BLIVER MERE END BARE LYS

For os hos Bellevue Vintage er lamper ikke bare lamper. Det er små kunstværker der samtidig tjener en meget vigtig funktion, nemlig at give lys. Mikkel har interesseret sig for designlamper i mange år og vi har igennem årerne fundet nogle rigtig dygtige folk vi samarbejder med og som hjælper os med at finde de helt særlige og unikke designlamper. 

At indrette sig med lys er på samme måde som med alt det andet vi indretter os med i vores hjem, et spørgsmål om smag. Og hos Bellevue Vintage mener vi at det vigtigste, når man skal vælge belysning, er at man falder pladask for lampen, for designet og for udtrykket. Vi udvælger meget nøje alle de lamper vi har i butikken ud fra deres design, deres historie, deres patina og sjæl. Vi prøver også at finde de mere usete lamper, så vi kan sørge for at I kan få noget ganske unikt og særdeles smukt i jeres hjem. 

Vi har de store designklassikere – fra Frankrig har vi bla de fantastiske JIELDE lamper der med rette betegnes som fransk industrieldesign klassiker. Lampen er designet udtænkt og tegnet i 1940’erne af Jean-Louis Domecq, der som værkstedsleder manglede en lampe der kunne udfylde de behov han havde i hans arbejde. I 1951 blev lampen en realitet og en klassiker var født. Vi har flere forskellige af de gamle originale franske Jielde lamper. Vi elsker deres udtryk og deres skulpturelle udseende. En anden klassiker og lampen over dem alle – HOLOPHANE lampen – gadelampen fra Paris, der med sit særlige glas der er specielt udviklet til at transportere lys og kontrollere lysretningen. Glasset er patenteret i 1893 under navnet Holophane der fra græsk betyder harmonisk lysfordeling. Hvilket man i den grad må sige at man får med en Holophane lampe. Vi har dem i butikken i både den store og den lidt mindre udgave og de kan vælges både som bord eller gulvlamper eller som hængelampe. 

Katerina har en helt særlig ting for de antikke franske prismelysekroner og hun bruger mange timer bag kulisserne på at rengøre, rense og pudse de gamle smukke lysekroner. Under Fransk design belysning har vi valgt også at have en kategori med de antikke franske kirke og messinglysestager. De må være indbegrebet af old school belysning og er ganske enkelt noget af det smukkeste man kan bruge i ens hjem til at skabe hygge og atmosfære. Vi har altid et stort udvalg af de flotte gamle messinglysestager og et særligt udvalg af de antikke franske kirkestager, hvoraf de ældste kan dateres mere end 200 år tilbage. 

Uanset hvad du søger til dit bord, så finder du det her hos Bellevue Vintage

Husk at følge os på Bellevue Vintage – Skagen på Facebook og på Bellevue Vintage på Instagram – Vi ligger dagligt billeder op fra vores flotte butik i Skagen og fra vores ture i Frankrig.

Del med verden

Indkøbskurv
Scroll til toppen