ORIGINAL PUDSET 5 ARMET JIELDÉ LAMPE

Original pudset 5 armet Jieldé lampe med almindelig fatning.

Denne super fede industrielle 5 armet Jieldé lampe står smukt pudset og larkeret med flot patina. den 5 armet Jieldé lampe er en super dekorativ lampe der med garanti vil give kant og personlighed i din indretning.

Denne originale 5 armet Jieldé er en hel skulptur og den drejelige dele, går den super anvendelig uanset hvor man stiller den.

Yderligere information

Vægt 5 kg
Størrelse 60 × 140 cm

6.500,00 DKK

Ikke på lager

Varenummer bv1007be Kategorier ,

ORIGINAL PUDSET 5 ARMET JIELDÉ LAMPE

Original pudset 5 armet Jieldé lampe med almindelig fatning. 

Denne super fede industrielle 5 armet Jieldé lampe står smukt pudset og larkeret med flot patina. den 5 armet Jieldé lampe er en super dekorativ lampe der med garanti vil give kant og personlighed i din indretning. Denne originale 5 armet Jieldé er en hel skulptur og den drejelige dele, går den super anvendelig uanset hvor man stiller den. 

Jean-Louis Domecq, maskiningeniør og manden bag de fantastiske Jieldé lamper.

I slutningen af 1940’erne arbejder Jean-Louis Domecq på at opfinde en ledningsfri lampe til brug i industrien, hvor han selv arbejdede og gentagende gange savnede en ordentlig og sikker arbejdslampe. I april 1950 er Jieldé lampen født.
Lampen er en robust mange ledet lampe med en skærm der kan dreje 360 grader og lampen kan modstå maskinvibrationer og dens mange led der kan døjes, gør at den kan tilpasses fuldt ud til den enkelte arbejders behov. Den mest banebrydende del af Jieldé lampen ligger dog inden i den. Ledningerne er forsvundet og strømmen bliver i stedet ledet igennem lampen via krysokale kontakter som cirkulerer strømmen i leddene.
Lampen bliver enormt populær pga. dens funktionalitet og bliver meget hurtigt udbredt i industrien, men også på hospitaler og laboratorier. Jean-Louis Domecq bruger de næste år på at industrialiserer produktionen af lampen og i 1953 kommer den endelige model kaldet STANDARD, der senere bliver til LOFT.
Det er også i 1953 at Jean-Louis Domecq opretter et firma der udelukkende skal markedsføre STANDARD lampen. Firmaet og senere kaldenavnet for lampen tager han fra hans eget navn J L D = Ji eL Dé. Han præsenterer hans STANDARD lampe på Paris-messen hvor får stor opmærksomhed.
Jean-Louis Domecq overdrager firmaet til hans datter i 1970’erne og det er hende der i 1980’erne introducere Jieldé lampen til den private forbruger. Lamperne produceres stadig i dag i Lyon, Frankrig.

Læs mere om Bellevue Vintage

Er du blevet nysgerrig? Tag med På indkøbstur i Frankrig med Bellevue Vintage – og se hvordan vi udvælger de produkter, som vi mener har så høj kvalitet, at vi bare vil have vores kunder skal eje dem.

Hvis du vil læse flere af vores historier, så du kan følge lidt med og hvem ved, måske får du smag for meget mere fransk vintage og antikt til dit hjem. Du kan naturligvis også følge os på vores Instram og læse med på vores Facebook, hvor vi dagligt lægger billeder og stories op fra både vores butik i Skagen og fra vores elskede Frankrig. Du kan også se når vores kunder sender os deres flotte billeder fra deres smukke hjem, af deres køb.

Får du tid og mulighed, så besøg os meget gerne i vores butik i Skagen, hvor vi har vores fysiske butik i den gamle stationsbygning – Sct. Laurentiivej 22, 9990 Skagen. Når vi ikke er i Frankrig og finde nye skatte til butikken, så er det her I finder os. Du kan også altid kontakte os pr mail, hvis du har spørgsmål, søger noget specifikt til din bolig eller virksomhed eller hvis du gerne vil have inspiration eller hjælp til at få indrettet. Vores mail er: info@bellevuevintage.wp.tigermedia.eu

Vi glæder os til at dele vores kærlighed og passion til det franske og Frankrig 

Belle journeé a vous tous 

Mikkel og Katerina