Belysning

Alle har vi brug for lys – både i privaten og på arbejde. Lys er en nødvendighed, så hvorfor ikke vælge det smukke, det særlige, det specielle, det unikke lys.
Hos Bellevue Vintage finder du et helt særligt udvalg af lys, som vi har nøje udvalgt for dets design, dets sjæl, dets historie og for dets lys.
Du finder fransk design der spænder fra de antikke lysekroner til de rå Jieldé indutrilamper til de unikke og særlige Holophane gadelamper fra Paris. Du finder også fantastiske italienske, tyske, spanske, hollandske og belgiske lamper, da vi mere at godt lys kommer mange steder fra.
Du finder krystal lamper, keramik lamper, industrielle lamper, finurlige og sjove lamper. Store og små, farvede og i forskellige materialer. Alle kan de noget helt særligt og alle giver de et smukt lys.

Når fransk design belysning bliver mere en bare lys

For os hos Bellevue Vintage er lamper ikke bare lamper.

Det er små kunstværker der samtidig tjener en meget vigtig funktion, nemlig at give lys. Mikkel har interesseret sig for designlamper i mange år og vi har igennem årerne fundet nogle rigtig dygtige folk vi samarbejder med og som hjælper os med at finde de helt særlige og unikke designlamper.

At indrette sig med lys er på samme måde som med alt det andet vi indretter os med i vores hjem, et spørgsmål om smag. Og hos Bellevue Vintage mener vi at det vigtigste, når man skal vælge belysning, er at man falder pladask for lampen, for designet og for udtrykket. Vi udvælger meget nøje alle de lamper vi har i butikken ud fra deres design, deres historie, deres patina og sjæl. Vi prøver også at finde de mere usete lamper, så vi kan sørge for at I kan få noget ganske unikt og særdeles smukt i jeres hjem.

Vi har de store designklassikere – fra Frankrig har vi bla de fantastiske JIELDE lamper der med rette betegnes som fransk industrieldesign klassiker. Lampen er designet udtænkt og tegnet i 1940’erne af Jean-Louis Domecq, der som værkstedsleder manglede en lampe der kunne udfylde de behov han havde i hans arbejde. I 1951 blev lampen en realitet og en klassiker var født. Vi har flere forskellige af de gamle originale franske Jielde lamper. Vi elsker deres udtryk og deres skulpturelle udseende. En anden klassiker og lampen over dem alle – HOLOPHANE lampen – gadelampen fra Paris, der med sit særlige glas der er specielt udviklet til at transportere lys og kontrollere lysretningen. Glasset er patenteret i 1893 under navnet Holophane der fra græsk betyder harmonisk lysfordeling. Hvilket man i den grad må sige at man får med en Holophane lampe. Vi har dem i butikken i både den store og den lidt mindre udgave og de kan vælges både som bord eller gulvlamper eller som hængelampe.

Katerina har en helt særlig ting for de antikke franske prismelysekroner og hun bruger mange timer bag kulisserne på at rengøre, rense og pudse de gamle smukke lysekroner. Under Fransk design belysning har vi valgt også at have en kategori med de antikke franske kirke og messinglysestager. De må være indbegrebet af old school belysning og er ganske enkelt noget af det smukkeste man kan bruge i ens hjem til at skabe hygge og atmosfære. Vi har altid et stort udvalg af de flotte gamle messinglysestager og et særligt udvalg af de antikke franske kirkestager, hvoraf de ældste kan dateres mere end 200 år tilbage.

Uanset hvad du søger til dit bord, så finder du det her hos Bellevue Vintage

Husk at følge os på Bellevue Vintage – Skagen på Facebook og på Bellevue Vintage på Instagram – Vi ligger dagligt billeder op fra vores flotte butik i Skagen og fra vores ture i Frankrig.

Historien bag fransk belysning

Franske lamper har en lang historie bag sig. Belysningen går tilbage til det 17. århundrede. En af de belysninger, der er mest kendt, er den franske lysekrone, som blev fremstillet til det franske hof i 1700-tallet. Fransk belysning giver dit hjem et klassisk og elegant udtryk, der skaber en varm og stilfuld atmosfære i ethvert rum i dit hjem. Drømmer du om at bo elegant og stilfuldt, og hvor indretningen bjergtager dine gæster, så vil en fransk lampe i den grad være med til at sætte prikken over i’et.

Har du spørgsmål til en af vores antikke belysnings genstande, så er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 27 53 80 12 eller besøge os i vores vintage butik, der er beliggende i Skagen. Du finder vores åbningstider her.

Skab en stilfuld stemning med fransk belysning

Drømmer du om at skabe en unik indretning med antikt interiør, så er du kommet til det rette sted. Hos Bellevue Vintage går vi op i at finde de mest unikke og antikke genstande. Vi tager selv ud og finder de varer, som du finder her på siden. Vi opdaterer løbende med nye produkter, så har vi på nuværende tidspunkt ikke den lampe, lysekrone eller lysestage som du er på udkig efter, så er du altid velkommen til at tage kontakt til os.

Du finder her på siden et udvalg af klassiske lamper med et elegant design, der kan skabe en stilfuld og behagelig stemning i ethvert rum. Franske lamper er også kendetegnet ved at have rummelige designs, der giver en god mængde lys, samtidig med at de kommer i mange forskellige størrelser, der passer til de fleste hjem. Det rummelige designs, gør dem også velegnet som læselampe, da de giver et godt lys.

Du vil opleve at lamperne er designet med forskellige udtryk, former og farver, der i sig selv gør dem til et lille kunststykke. Du kan uden problemer bruge lampen som en del af din indretning med henblik på at skabe blikfang. Fransk belysning er med andre ord den perfekte måde at indrette et stilfuldt og behageligt hjem på.

Franske lamper til din indretning

Fransk belysning giver et klassisk og elegant udtryk, og du kan skabe en varm atmosfære i dit hjem ved at indrette dig med en stilfuld lysekrone. Lysekronen er kendt som en elegant belysningsform, der kan bruges både i den moderne og klassiske indretning. Du kan bruge den i ethvert rum, og den giver et helt unikt skær, som gør at det emmer af hygge, når du træder ind i rummet.

Kombiner den franske belysning med andre stilarter for at skabe et stilfuldt hjem. Du kan blande belysningen med moderne detaljer og møbler for at give rummet et moderne twist, eller du kan kombinere belysningen med klassiske træmøbler og farver for at give et mere traditionelt udtryk. Uanset hvilken stil du vælger, så kan du være sikker på, at fransk belysning giver dit hjem et smukt udtryk.

Tips til at finde fransk belysning

Der er flere ting, du bør være opmærksom på, når du vælger din belysning. Det kan være svært at vide, hvordan du finder den perfekte belysning til dit hjem, og vi gerne hjælpe dig på vej og giver dig derfor nogle tips og tricks til, hvordan du kan udvælge din belysning.

  • Tænk på det rum, du gerne vil dekorere. Det er vigtigt, du tager højde for rummets størrelse, hvilke møbler der er i rummet, samt den atmosfære du ønsker at skabe.
  • Du bør altid overveje størrelse og design af belysningen. Det er vigtigt, at du udvælger den rette størrelse og design på din franske belysning, så det passer til størrelsen og stilen i det pågældende rum.
  • Kombiner den franske belysning med andre stilarter, da det giver dig mulighed for at skabe et udtryksfuldt og behageligt hjem.
  • Vi anbefaler dig, at du vælger belysning af god kvalitet. Vælger du en lampe i god kvalitet, så er der større chance for, at den ikke går i stykker.

 

Har du spørgsmål til belysningen hos Bellevue Vintage, så er du naturligvis velkommen til at kontakte os på telefon 27 53 80 12 eller besøge os i vores fantastisk butik på adressen Sct. Laurentii Vej 22 i Skagen, hvor vi gerne viser dig de smukke lamper.