DEN GAMLE SKAGEN STATION
- HJEMSTED FOR BELLEVUE VINTAGE

SKAGEN STATION OG BELLEVUE VINTAGE

Line break F2B49D bg

Om Bellevue Vintage og Skagen Station – Det Perfekte sted for Bellevue Vintage.

Hvis du lige som os elsker historie og sjæl, så forstår du hvorfor Bellevue Vintage ikke kan ligge noget andet sted og du forstår hvorfor Skagen Station og Skagen er det perfekte match. 

Om Bellevue Vintage kunne have haft til huse et andet sted?? Nej er det simple svar.  Da vi trådte ind første gang på den gamle Skagen Station en kold februar dag, viste vi det med det samme. VI VAR FORELSKEDE og vi havde fundet det helt rigtige sted, til at matche vores franske univers fyldt med sjæl og historie. 

Den gamle smukke Skagen Station, har ligget øde og forladt i en lang årrække og med kun kortvarige forsøg på at puste liv i den smukke ikoniske og historiske bygning. Men da vi kom og så denne sovende skønhed, var vi ikke tvivl. 

Nu er der igen liv og varme og Skagen Station emmer af stemning, sjæl og historie. Du træder med andre ord, ind i et helt særligt sted, når du kommer igennem de smukke gamle døre og træder ind i det der engang var ankomsthallen. Og vi elsker at kunne byde alle vores kunder velkomne indenfor i denne særlige bygning som Skagen Station jo er. Tænk at vi kan have vores skønne butik i så fantastiske rammer. 

Med Edith Piaf i højtaleren, duften fra de sydfranske sæber og de 360 kvm butik der er fyldt med de helt særlige og nøje udvalgte franske ting som vi finder på vores indkøbsture i Frankrig, så bliver man glad. Man bliver glad helt ind i ens sjæl. 

Skagen station - Bellevue VIntage
Den Smukke Skagen Station Den smukke Station blev total renoveret udenpå, efter at den i en længere årrække havde stået urørt hen og var blevet overtegnet med grafitti og var gået i forfald.  Nu står den ikoniske Skagen Station igen som et stolt bygningsværk i hjertet af Skagen by. 

Historien om Skagen Station.

Den oprindelige hovedbygning, blev bygget i 1890 af Arkitekten Thomas Arboe. I 1913 hyrede man arkitekten Ulrik Plesner til at ombygge og udvide Skagen Station. I 1919 stod den nye og større station færdig og ombygningen var blevet så omfattende at der ikke rigtig var noget tilbage fra den oprindelige station. Det er også derfor at Skagen Station tilskrives Ulrik Plesner. Imens ombygningen forestod, blev i 1914 den ene af Skagen Stations to ventesale ”kongelig”, hvilket betød at det kun var kongefamilien der måtte bruge denne del af stationen. Kongefamilien fik ventesalen i forbindelse med at Klitgården blev opført som deres sommerresidens.

Skagen Station har fungeret som station og Skagen Turistbureau har haft til huse i den smukke bygning frem til 2006. I 2017 gennemgår stationen en stor renovering efter mange års forfald og står nu smuk og levende igen.

Husk at følge os på Bellevue Vintage – Skagen på Facebook og på Bellevue Vintage på Instagram – Vi lægger dagligt billeder op fra vores flotte butik i Skagen og fra vores ture i Frankrig.

De bedste hilsner

Belle journée à vous tous – Mikkel og Katerina