Kopper

De franske kopper til kaffe og the / chokolade, mv kommer i et utal af forskellige farver og mønstre og dem vi har hos Bellevue Vintage, er i fajance og kommer fra mange af de forskellige fajancehuse i Frankrig.
Mazagran er betegnelsen for en høj kop uden hank – kan være i glas, porcelæn eller som dem vi har hos Bellevue Vintage, i fajance.
Ordet Mazagran stammer fra byen Mazagran i Algeriet, hvor en fransk deling soldater tilbage i 1940 var sendt ud for at hjælpe byen mod angreb. Her fik de serveret meget stærk kaffe i disse høje kopper, så man kunne fortynde kaffen med vand – eller eventuelt noget lidt kraftigere. Siden tog soldaterne kopperne med sig, da disse let kunne bæres i uniformen. Og betegnelsen Mazagran blev betegnelsen for disse høje kopper uden hank til kaffe med vand og blev først i 1900-tallet stille udbredt til hele Frankrig og brugt meget på caféer og restauranter.

Brulot kopperne er til den lille stærke og meget varme kaffe og koppen der er i jernporcelæn, tager varmen fra kaffen til sig. man drikker kaffen hurtigt og så vender man koppen på hovedet, og bunden har en fordybning, hvor i man så hælder en lille dram i og drikker den. En meget smuk kop og en sjov historie bag.

Bellevue Vintage

Bellevue Vintage – en lille bid af Frankrig. Her finder du det autentiske, det gamle og det ægte franske til din indretning. Med en kæmpe kærlighed til Frankrig, kulturen, sproget, landet – finder vi alle vores ting på vores indkøbsture i Frankrig. Vi vælger alle vores varer med hjertet og elsker at finde nye fantastiske autentiske franske ting, få deres historier og mærke hvordan de har levet et langt liv inden vi nu har kastet vores kærlighed over dem. Vi kommer rundt i hele Frankrig på vores turer og da Frankrig er så stort et land med forskellige traditioner, gør det at vi har et bredt udvalgt at de franske ting i vores butik. Vi har selv kastet vores kærlighed over det centrale Frankrig, der er et utroligt naturskønt område uden store motorveje og med naturhegn og bugtet smukt landskab, små floder og skove. Herfra drager vi så ud i resten af Frankrig for at finde tingene til jer. Vi har en særlig kærlighed til franske Original Plakater og de franske kaffeskåle – bolskåle og I kan derfor altid finde et helt særligt udvalg af dem i vores butik. Med særligt øje for det særlige og specielle, udvælger vi de fantastiske fund vi har i butikken og her i shoppen. I finder vores fysiske butik i Skagen – Sct. Laurentiivej 22, 9990 Skagen. Vi har til huse i den gamle smukke Skagen Station der er tegnet af Thomas Arboe og senere udvidet Ulrik Plesner og her byder vi jer velkommen indenfor i vores lille fine bid af det Frankrig vi selv elsker så højt. Husk at følge os på Bellevue Vintage – Skagen på Facebook og på Bellevue Vintage på Instagram – Vi lægger dagligt billeder op fra vores flotte butik i Skagen og fra vores ture i Frankrig. De bedste hilsner Belle journée à vous tous Mikkel og Katerina