Søg
Close this search box.

Holophane bordlampe i 40 cm

Holophane bordlampe i 40 cm

Den ikoniske Holophane bordlampe i 40 cm med blank top og med det klassiske særlige holophaneglas i enkle tern. En helt fantastisk lampe i et tidsløst og smukt desing, der bestemt vil trække opmærksomhed i et hvert hjem.

Yderligere information

Vægt 13 kg
Størrelse 40 cm

6.500,00 DKK

2 på lager

Varenummer bv1015be Kategorier ,

Holophane bordlampe i 40 cm

Holophane bordlampe i 40 cm

Den ikoniske Holophane bordlampe i 40 cm med blank top og med det klassiske særlige holophaneglas i enkle tern. En helt fantastisk lampe i et tidsløst og smukt desing, der bestemt vil trække opmærksomhed i et hvert hjem. 

Holophane lampen 

har med sit særlige glas, der er specielt udviklet til at transportere lys og kontrollere lysretningen. Glasset er patenteret i 1893 under navnet Holophane der fra græsk betyder harmonisk lysfordeling. Hvilket man i den grad må sige at man får med en Holophane lampe. Vi har dem i butikken i både den store og den lidt mindre udgave og de kan vælges både som bord eller gulvlamper eller som hængelampe. Denne model er den store model på 50 cm i diameter. Holophane lampen fås også i en mindre model på mellem 38-40 cm i diameter.

I 1822 opfinder Augustin Fresnel den eponyme linse. Den gør det muligt at lysdiffraktionere og have kontrol over lysfordelingen. I 1893 opfinder André Blondel – baseret på Fresnels linseprincip, den prismatiske støbning af glas. Denne opfindelse bliver patenteret under navnet HOLOPHANE der på græsk betyder afbalanceret lysfordeling. 

I 1898 køber den amerikanske forretningsmand Otis Mygatt patentet og skabet to virksomheder – en i USA og en i Europa til produktion og salg af Holophane glas. I 1920 flytter den europæiske fabrik fra England til den franske by Les Andelys i Normandiet som med sin strategiske placering tæt på Paris og Seinen har til huse i nogle enorme gamle fabriksbygninger. De samarbejder meget medfolk bla fra Bacarrat og lavet særligt blæst glas og krystal til bordet.

I 1930 sælger Otis Mygatt firmaerne til Grev Exelmans og de bliver nu selvstændige med fokus på egne markeder. Ved starten af industrialiseringen følger et nyt marked for Holophane – bilmarkedet, hvor de udvikler presset glas til lygter. De laver nu også gadelamper i det særlige pressede glas. Og den ikoniske franske gadelampe fra Paris er født. De specialiserer sig i special belysning til projektører, elmålerdæksler, tandpleje udstyr, by belysning, mv. 

Læs mere om Bellevue Vintage

Er du blevet nysgerrig? Tag med På indkøbstur i Frankrig med Bellevue Vintage – og se hvordan vi udvælger de produkter, som vi mener har så høj kvalitet, at vi bare vil have vores kunder skal eje dem.

Hvis du vil læse flere af vores historier, så du kan følge lidt med og hvem ved, måske får du smag for meget mere fransk vintage og antikt til dit hjem. Du kan naturligvis også følge os på vores Instram og læse med på vores Facebook, hvor vi dagligt lægger billeder og stories op fra både vores butik i Skagen og fra vores elskede Frankrig. Du kan også se når vores kunder sender os deres flotte billeder fra deres smukke hjem, af deres køb.

Får du tid og mulighed, så besøg os meget gerne i vores butik i Skagen, hvor vi har vores fysiske butik i den gamle stationsbygning – Sct. Laurentiivej 22, 9990 Skagen. Når vi ikke er i Frankrig og finde nye skatte til butikken, så er det her I finder os. Du kan også altid kontakte os pr mail, hvis du har spørgsmål, søger noget specifikt til din bolig eller virksomhed eller hvis du gerne vil have inspiration eller hjælp til at få indrettet. Vores mail er: info@bellevuevintage.wp.tigermedia.eu

Vi glæder os til at dele vores kærlighed og passion til det franske og Frankrig 

Belle journeé a vous tous 

Mikkel og Katerina